Follow Grayson
Facebook
Twitter
Vimeo
Sign up for Newsletter

Fout: Contact formulier niet gevonden.

HILCKMANN MODE | PLEIN 1944-8, 6511 JB NIJMEGEN | 024 - 322 59 79
Home  /  Blog   /  Alan Red; niet meer weg te denken uit de hedendaagse mannenmode

Alan Red; niet meer weg te denken uit de hedendaagse mannenmode

Bijna iedere man op deze wereld draagt geregeld een basic t-shirt; stoer op een jeans maar dikwijls vooral comfortabel onder een overhemd. Doordat het kledingstuk bij deze laatste draagwijze maar gedeeltelijk te zien is wordt deze gemakkelijk als niet zo belangrijk bestempeld want ach je ziet er toch nauwelijks iets van… Toch?! Niet slim! Want het soort basic t-shirt dat je draagt kan je outfit wel degelijk maken of breken. Wanneer we denken aan: zweetvlekken, vale kleuren, doorschijnende stoffen en uit gelubberde boorden zien we plots wel het belang van een goede kwaliteit basic t-shirt in. Een goed basic t-shirt moet namelijk aan de volgende criteria voldoen: het moet gemaakt zijn van een mooie katoenen (stretch) stof die vocht goed opneemt en reguleert, kraakwit zijn en/ of helder zijn van kleur, van een dergelijk rijke kwaliteit zijn zodat je er niet dwars doorheen kunt kijken, voorzien zijn van een stevige boord die in model zit en blijft zitten en lang genoeg zijn zonder een jurk te worden.

Wij bij Hilckmann Mode vinden een goed basic t-shirt een echte musthave, daarom verkopen we al jaren met veel plezier basic t-shirts van het wereldberoemde merk in basics: Alan Red. Wat is het verhaal achter deze internationale speler op het gebied van hoogwaardige basics?

Alan Red; het merk voor de beste basics!

De geschiedenis van Alan Red
In 1940 richtte Andrea Rossi een textielfabriek genaamd Magir op in het Italiaanse Varese, in de buurt van modestad Milaan. Na de productie van t-shirts, polo’s en sweatshirts voor bekende merken, besloot de toenmalige uitbater van die fabriek 56 jaar later dat het tijd was om een eigen merk op te richten. Alan Red, één van ’s werelds bekendste merken voor basics zoals t-shirts en ondergoed was geboren. Bij de lancering in 1996 werd het merk eerst en vooral ‘Andrea Red’ genoemd, als eerbetoon aan oprichter Andrea Rossi (Rossi = Rood = Red). Later pas veranderde de naam, waarschijnlijk onder invloed van marketingexperts, naar het welbekende en Amerikaans klinkende ‘Alan Red’. ‘Een goede garderobe begint bij een goede basis’, dit was en is heden ten dage nog steeds het uitgangspunt van deze internationale speler op het gebied van mooie basics. Dankzij de eenvoudige maar kwalitatief hoogstaande t-shirts groeide de bekendheid van Alan Red hard en dat is de reden dat dit merk vandaag de dag ook bij ons in store te vinden is.

Over Alan Red
Een moderne fit, een hoge kwaliteit en ultiem draagcomfort: dat zijn de belangrijkste pijlers van het merk Alan Red. Met een Alan Red t-shirt ben je gegarandeerd van een heerlijk draagcomfort, lange levensduur en een vormvaste boord.
Naast de ronde hals en de v-hals Alan Red t-shirts zijn de t-shirts verkrijgbaar in verschillende modellen, stoffen en kleuren en in enkele of multi packs.

Wist je dat Hilckmann Mode Alan Red basic t-shirts in diverse kleuren en Alan Red 2-packs (wit of zwart) met een ronde (Derby)
of een v- hals (Vermont) boord verkoopt?
Voor de echte fan hebben wij ook boxershorts van dit geliefde merk.

4 juli 2018
No Excess; internationale speler met duidelijke Nederlandse roots
The Dutch Clothing Company is fan van off the wall creativity, tijdloze ambacht en...
21 november 2018
What’s up with Black Friday?? Hilckmann Mode in Nijmegen op onderzoek
Waar ligt het ontstaan van deze dag vol shopgekte nou eigenlijk?

Leave a comment