Follow Grayson
Facebook
Twitter
Vimeo
Sign up for Newsletter

Fout: Contact formulier niet gevonden.

HILCKMANN MODE | PLEIN 1944-8, 6511 JB NIJMEGEN | 024 - 322 59 79
Home  /  Blog   /  How did it all begin for Fred Perry?
Fred Perry

How did it all begin for Fred Perry?

We kennen het merk en logo waarschijnlijk allemaal maar het hoe en wat erachter dat weten er maar weinig onder ons vandaar een trip down memory lane…

Frederick John Perry, geboren op 18 mei 1909, is een wereldberoemde Britse tennisser uit de jaren ’30. Perry is de allereerste tennisser die alle grand slam titels op zijn naam mocht schrijven. Perry wordt dan ook door velen beschouwd als Engelands grootste tennisspeler ooit. De populaire tennisspeler werd dan ook snel benadert om zijn naam aan allerlei sportproducten te binden. Met de komst van een simpel zweetbandje met zijn naam erop was een nieuw fashion merk geboren.

Fred Perry
Fred Perry tennis

Het was uiteraard meer dan logisch dat het nu zo iconische Fred Perry classic polo shirt de volgende stap was in de wereldberoemde kledinglijn van tennisspeler Fred Perry. Eind jaren ‘50 werd het merk echt groot gezien de Fred Perry look goed aansloot bij de destijds heersende Mod cultuur; waarin modebewustzijn een grote rol speelde. De toen nog louter witte versie van de polo kon zowel chique als casual gedragen worden. Later kwam de vraag vanuit de consument om meer kleur in de polo te verwerken. “And the rest, as they say, is history, Fred Perry is now a favourite fashion brand with a modern edge that never stands still long enough to look its age”.
Anno 2017 denkt men bij het horen van het fashion merk Fred Perry vooral aan; jong, fris en preppy.
-Frederick John Perry overleed in Melbourne op 2 februari 1995. Zijn as is uitgestrooid over het door hem o zo geliefde Wimbledon.-

Nice to know facts

*Wist je dat Fred Perry pas op zijn twintigste begon met professioneel tennis en hij daarvoor grote successen boekte als getalenteerd tafeltennisspeler?

*Wist je dat de lauwerkrans eigenlijk in eerste instantie niet het logo zou worden? Als echte playboy en fervent pijproker wilde Fred Perry een pijp als logo. Zijn zakenpartner de Oostenrijkse voetballer Tibby Wegner overtuigde hem ervan dit niet te doen en kwam met het, meer sociaal verantwoorde, idee om de lauwerkrans op Perry’s Wimbledon –medailles als logo te kiezen.

Wist je dat wij Fred Perry in ons merkenpakket hebben?
Kom snel langs in onze winkel en scoor een iconisch poloshirt, of een van de andere items uit de Hilckmann Mode Fred Perry Collectie.

fred perry logo
fred perry standbeeld
29 juni 2017
Natural World Eco Boat Shoes
Fashion, ecologisch verantwoord en duurzaamheid blijken een geweldige combinatie te zijn! Verkrijgbaar in maarliefst...
5 september 2017
Back 2 school & work!
'Hallo september met je meteorologische herfst!' Tijd voor een garderobe switch; gelukkig voor jou...

Leave a comment