Follow Grayson
Facebook
Twitter
Vimeo
Sign up for Newsletter

Fout: Contact formulier niet gevonden.

HILCKMANN MODE | PLEIN 1944-8, 6511 JB NIJMEGEN | 024 - 322 59 79
Home  /  Blog   /  Nooit genoeg (van) denim!

Nooit genoeg (van) denim!

Iedereen heeft wel iets van denim in zijn kast hangen daarom brengen wij een ode aan dit geweldige materiaal dat nooit uit de mode raakt.  

Denim het materiaal:
Denim, ook wel spijkerstof genoemd, is een weefsel in keperbinding en wordt al jaren volop gebruikt in de kledingindustrie. Het is een bijzonder sterke, gekeperde katoenen stof.
Denim is een afkorting van de oorspronkelijke Franse benaming serge de Nîmes. Nîmes is een Zuid-Franse stad waar deze stof voor het eerst werd vervaardigd door de familie André voor de veehoeders van de Camargue, de zogeheten gardians. De Amerikanen Levi Strauss en Jacob Davis waren in de 19e eeuw de eersten die aan de slag gingen met dit stoere en veelzijdige materiaal en zo de jeans hebben uitgevonden. Lees er hier alles over in ons eerder gepubliceerde blog: “De geschiedenis van Levi’s in een notendop”.

Denim is everywhere!
Denim wordt heden ten dage met name gebruikt om jeanskleding van te maken; met de jeans en het jeansjack als absolute wereldwijde klassiekers. Andere industrieën hebben de liefde voor denim overgenomen want we zien dit power materiaal inmiddels overal om ons heen; in ons interieur, in onze mode- en woonaccessoires en zelfs in onze voertuigen.

Wist je dat: denim door zijn dichte weving en dikte een veel hogere UV-bescherming biedt dan andere stoffen?

Denim is  verkrijgbaar in zoveel verschillende wassingen, fits en kleuren dat kiezen voor slechts één exemplaar jeans, shirt, jack of wat dan ook haast onmogelijk is! Dat is de kracht van denim!

Enkele onderhoudtips voor je jeans en overige denim items:
*Bij voorkeur bij 30 °C wassen en zo min mogelijk, dan blijft de kleur langer behouden. Centrifugeer ook liever met een lager toerental. Trek de jeans en/ of het denim item na het wassen in vorm en hang hem op. Vermijd daarbij zonlicht, omdat hierdoor de kleuren verbleken.
*Was je jeans of denim item altijd binnenstebuiten. Hierdoor blijft de wassing langer mooi en zal je spijkerbroek of denim item minder snel slijten.
*Prop je wasmachine ook niet te vol, maximaal drie jeans (let op kleur gelijkheid!), aangezien denim tijdens het wassen enorm veel water opneemt en dus toeneemt in gewicht.
*Gebruik wasmiddel met mate en gebruik zeker geen wasverzachter en/ of droger.
*Een spijkerbroek of ander denim kledingstuk hoeft vaak niet gestreken te worden. Liever wel? Strijk je jeans of denim item dan binnenstebuiten zodat de warmte van het streekijzer de stof niet beschadigd.

Raadpleeg altijd het was- en onderhoudsetiket in je kledingstuk voor het onderhoud/wassen. Deze instructies zijn belangrijker dan andere instructies. Als je ooit twijfelt over hoe je je kledingstuk goed moet onderhouden, controleer dan dit label.

Wist je dat:
Een man in Nederland gemiddeld zo’n 5 jeans in zijn kast heeft liggen?

 

18 december 2018
Lekker shinen deze kerst met shirts van Wolff Blitz!
Hoogwaardige stoffen, geweldige prints, unieke stijl! We hebben het over Wolff Blitz; de jongste...
16 april 2019
Tiptop op je flip flops
Ben je toe aan een paar nieuwe flip flops of heb je jouw perfecte...

Leave a comment