Follow Grayson
Facebook
Twitter
Vimeo
Sign up for Newsletter

Fout: Contact formulier niet gevonden.

HILCKMANN MODE | PLEIN 1944-8, 6511 JB NIJMEGEN | 024 - 322 59 79
Home  /  Blog   /  Tiptop op je flip flops

Tiptop op je flip flops

Wow! de weersvoorspelling voor komende dagen ziet er wel heel erg goed uit.

De winterschoenen mogen eindelijk de kast in en kunnen worden ingeruild voor frisse voorjaarsexemplaren. Enne als we daadwerkelijk verwent gaan worden met die beloofde zomerse temperaturen kunnen zelfs de fijnste schoeisels op aarde weer tevoorschijn komen: de flip flops! En dat vinden we heerlijk, want eerlijk is eerlijk niets zo comfortabel voor onze voeten als deze luchtige allrounder.

De flip flop: iedereen is bekend met dit schoeisel dat men herkent aan zijn simpele design. Daarbij heeft hoogstwaarschijnlijk ieder mens op de wereld tenminste 1 maar waarschijnlijk meerdere paren flip flops in zijn of haar kast liggen. Jong en oud, de flip flop is al vele jaren wereldwijd bij iedereen geliefd.

Over flip flops
Flip flops worden ook wel slippers genoemd. Slippers zijn een gemakkelijk aan- en uit te trekken schoeisel (Engels: to slip). Ze bestaan uit een zool van relatief stevig materiaal, die aan de voet wordt gehouden door een kleine kap of beugel uit zacht materiaal, waar men met de voorzijde van de voet inglijdt. Zowel de tenen als de hiel zijn bij een slipper onbedekt.

Wist je dat:
Flip flops hun naam te danken hebben aan het geluid dat ze maken wanneer je ermee rondloopt? Flip flop, flip flop …

De flip flop kent heel wat variaties. Zo werden ze heel vroeger gemaakt van hout of palmbladeren.

Wist je dat:
De eerste slippers al zo’n 6000 jaar geleden werden gemaakt? Er zijn muurschilderingen in het oude Egypte van 4000 jaar voor Christus gevonden en daarop dragen de mensen al teenslippers. Het oudste, tastbare bewijs is zo’n 1500 jaar oud en deze slippers zijn gemaakt van papyrus bladeren. 

De slipper zoals we die nu kennen, komt in Europa pas na de Tweede Wereldoorlog op. Nadat Amerikaanse soldaten de slipper meenemen uit Japan, wordt deze veelvuldig nagemaakt. Op dit moment komt ook de productie van synthetisch rubber op gang en zo wordt het steeds makkelijker om slippers te maken. Door deze en andere verbeterde productieprocessen en innovaties zijn slippers met de jaren steeds comfortabeler geworden. Daarnaast zijn ze er in ontzettend veel soorten, maten, materialen, kleuren, versieringen, enzovoort je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat.

Wist je dat:
Dit ‘
simpele’ schoeisel goed is voor een wereldwijde miljardenindustrie?

Waar heeft de flip flop zijn populariteit aan te danken?
Ze zijn lekker luchtig, gemakkelijk en comfortabel want je hebt ze snel aan en uit. Je kunt een collectie beginnen want ze zijn over het algemeen niet duur. Ze zijn makkelijk te combineren; worden bovenal casual gedragen maar zijn door hun populariteit maatschappelijk zo geaccepteerd waardoor de nettere exemplaren (bijvoorbeeld van leer) ook gewoon in een formelere setting worden gedragen.

Ben je toch echt geen fan van het ‘stukje’ tussen je tenen bij het dragen van flip flops? Ga dan voor de zogenaamde badslippers want ook dit model is hartstikke hip & happening en vind je bij jouw Hilckmann Mode.

Ben je toe aan een paar nieuwe flip flops of heb je jouw perfecte paar nog niet in de kast staan? Hilckmann Mode heeft van diverse topmerken de leukste items ingekocht. Tommy Hilfiger, Lacoste, Superdry. laten jouw voeten deze lente & zomer weer helemaal shinen. Kom gauw bij ons langs om jouw flip flops te scoren want het leven is immers tiptop op je flip flops.

Als afsluiter nog even een leuk weetje: wist je dat Amerika een heuse National Flip- Flop Day heeft? Dit jaar wordt deze dag op 21 juni gevierd. 

3 april 2019
Nooit genoeg (van) denim!
Iedereen heeft wel iets van denim in zijn kast hangen daarom brengen wij een...
8 september 2019
Profuomo; het Nederlandse merk met de Italiaanse look & feel dat staat voor puur vakmanschap
We hebben het reeds verklapt in de titel van deze brandstory, Profuomo is geen...

Leave a comment