Follow Grayson
Facebook
Twitter
Vimeo
Sign up for Newsletter

Fout: Contact formulier niet gevonden.

HILCKMANN MODE | PLEIN 1944-8, 6511 JB NIJMEGEN | 024 - 322 59 79
Home  /  Blog   /  We love sweaters!

We love sweaters!

Sweaters zijn populairder dan ooit!

Ze zijn volop aanwezig in de collecties van alle (grote) bekende merken. Versierd met herkenbaar logo in groot formaat dan wel gelabeld met een kleinere subtielere variant van het designerkenmerk: alles mag want sweaters zijn hot! en dat vinden wij fijn want bij dit kledingstuk gaan fashion en comfort hand in hand.

Wat, hoe, wie & wanneer? De begindagen van de sweater…

Het woord sweater (ook wel sweatshirt) is overgekomen uit Amerika. Een sweater is een van binnen gemoltonneerde katoenen trui met lange mouwen en een hoge ronde hals. De naam verwijst naar het oorspronkelijke gebruik in het begin van de 20ste eeuw, namelijk tijdens het sporten, waarbij sweat duidt op zweten. Benjamin Russel Jr. mag de uitvinding op zijn naam schrijven. Hij was, ergens rond 1920, een American football-speler aan de Universiteit van Alabama. In die tijd streden spelers in warme wollen truien op het veld en iedereen die ooit al wol droeg, weet dat de stof verschrikkelijk kan jeuken. Russel Jr. wilde daarom graag een koelere en comfortabelere outfit creëren. Het leek hem veel beter om een trui van katoen te maken. Hij stelde zijn idee voor aan zijn vader Russel senior en samen richtten ze het wereldberoemde Russel Athletic Co. op. Hun sweaters werden al snel populair, eerst als sportkleding, maar later ook als vrijetijdskleding.

Wist je dat:

*een sweater voorzien van een capuchon een “hoodie” wordt genoemd?

*Vader en zoon Russel het driehoekje in de hals van de sweater niet zonder reden hebben geplaatst? Het driehoekje zorgde namelijk voor zowel extra zweet opname als extra versteviging. Door de plaatsing van het driehoekje kon het zweet worden opgevangen tijdens het sporten en daarnaast zou de stof ook minder snel kapot gaan wanneer er tijdens het sporten ruw met het shirt zou worden omgegaan. En dan vooral bij teamsporten zoals american football. Inmiddels dragen we sweaters ook als we niet gaan sporten en zit het driehoekje er dus alleen nog voor de sier.

Hilckmann Mode ontzettend veel mooie, stoere sweaters van diverse topmerken in store heeft? Tot snel!

12 februari 2018
L for Legend, L for Lacoste
René Lacoste; tennislegende & innovator. Wie en wat is het verhaal achter dit wereldberoemde merk...
21 maart 2018
Hilckmann Mode Cares
21 maart is de Internationale Dag van het Bos. Hilckmann Mode vindt het erg...

Leave a comment