Follow Grayson
Facebook
Twitter
Vimeo
Sign up for Newsletter

Fout: Contact formulier niet gevonden.

HILCKMANN MODE | PLEIN 1944-8, 6511 JB NIJMEGEN | 024 - 322 59 79
Home  /  Blog   /  What’s up with Black Friday?? Hilckmann Mode in Nijmegen op onderzoek

What’s up with Black Friday?? Hilckmann Mode in Nijmegen op onderzoek

 

Ineens was het daar….Black Friday!

Dit concept is inmiddels alweer enige jaren vanuit de Verenigde Staten overgewaaid naar ons kikkerlandje. We kennen dan ook allemaal wel de diverse filmpjes van hysterische shoptaferelen die zich op deze uitzonderlijke dag voordoen.

Maar waar ligt het ontstaan van deze dag vol shopgekte nou eigenlijk? Team Hilckmann Mode zocht het voor je uit.

Black Friday (in het Nederlands: zwarte vrijdag) is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day. Die vrijdag hebben de meeste werknemers vrij en ‘day offs’ die zijn schaars in de V.S. dus geshopt zal er worden.

Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen. Er zijn winkels die al om drie uur s’nachts hun deuren openen, en om die tijd staan er al rijen kopers buiten om de laag geprijsde, beperkt voorradige artikelen te bemachtigen.

De roots van Black Friday

Oorspronkelijk komt de naam Black Friday uit de Amerikaanse stad Philadelphia en deze werd rond 1965 voor het eerst gebruikt om te verwijzen naar de enorme verkeersdrukte in en rond die stad op de dag na Thanksgiving. Rond 1981 werd voor het eerst melding gemaakt van een alternatieve theorie dat op die dag de winkeliers voor het eerst “in het zwart” komen te staan, dat wil zeggen winst beginnen te maken voor het jaar. In de Verenigde Staten is het bij de boekhouding namelijk de gewoonte om verliezen in rode inkt in de boeken te schrijven. Uiteraard is dit onjuist, omdat de detailhandel (gelukkig) wel degelijk winst maakt gedurende andere tijden van het jaar. Het illustreert echter wel hoe belangrijk de kerstperiode is voor het jaarlijks eindresultaat van winkeliers.

Hoewel Thanksgiving in Nederland heel weinig wordt gevierd, adverteerden de laatste jaren meer en meer Nederlandse winkels onder het mom van Black Friday. Naast de detailhandel spelen ook steeds meer andere branches zoals horeca en musea in op dit steeds populairder wordende verkoopconcept.

Wist je dat Black Friday dit jaar op vrijdag 23 november valt?
Hilckmann Mode biedt jou de kans
 om eens helemaal los te gaan als een echte shopgekkie want op deze speciale dag hebben wij super ‘Black Friday sale on selected items’ in store.

Hilckmann Mode voert al jouw favoriete mannenmode merken zoals: Lacoste, Tommy Hilfiger, Levi’s, PME Legend, Blue Industry, Superdry., Profuomo, Michaelis, Wolff Blitz, No Excess, Indicode, Alberto, Pierre Cardin, Forvi, Reset, Alan Red, Natural World Ecoshoes, OrbitKey, Duffel & Rums, Cowboys Belt, Fred Perry, Deal Boxershorts. Al deze mooie brands onder 1 dak! Bij Hilckmann Mode! in het hart van de mooiste stad van Nederland: Nijmegen.

black friday 2018, Nijmegen, Hilckmann Mode, herenkleding, mannenkleding.

15 november 2018
Alan Red; niet meer weg te denken uit de hedendaagse mannenmode
Wat is het verhaal achter deze internationale speler op het gebied van hoogwaardige basics?
18 december 2018
Lekker shinen deze kerst met shirts van Wolff Blitz!
Hoogwaardige stoffen, geweldige prints, unieke stijl! We hebben het over Wolff Blitz; de jongste...

Leave a comment